Skip to content

Stress-interventie

Stress hoort bij het leven en hoeft echt niet verkeerd te zijn. Het kan je helpen je alerter en geconcentreerder te maken, waardoor je beter kan presteren. Maar dan heb ik het over lichte stress. Wanneer je altijd ‘aan’ staat is stress, en vooral langdurige stress, een aanslag op je hele wezen. Fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Te veel stress ervaren, je continu zorgen maken, doet je hoofd overlopen. Je ervaart minder ruimte om helder te kunnen nadenken en beslissingen te nemen in lijn met jouw gevoel.
Wanneer je dit ervaart, is het heel moeilijk verbinding te maken met je essentie, jouw innerlijke kracht en je innerlijk weten. Hierdoor kun je het leven als stuurloos ervaren. Je kunt je uitgeblust voelen, verloren, eenzaam, wanhopig. Allemaal termen die eigenlijk niet bij je passen.

Je voelt je overspannen, opgebrand, maar waar komt dat vandaan?

Het leven brengt een continue beweging aan vele leerprocessen. We ontwikkelen ons door alle ervaringen en energetische input die we op ons levenspad tegenkomen. Het is een reeks van sensaties, prikkels, verbale en non-verbale overdrachten. Door al deze lagen van ervaringen worden we gevormd tot wie we zijn. Ieder met een eigen werkelijkheid, en een eigen belevingswereld.

Door deze continue beweging ervaar je groei en bewustwording. Maar het kan ook iets te veel worden en een disbalans teweegbrengen. Een disbalans waardoor je kan ervaren verder bij jezelf vandaan te raken en de sterke verbinding met je gevoel verloren te zijn. De verbinding is vertroebeld en versluierd, waardoor je niet meer weet wat je met je leven aan moet.

Waarom praten alleen niet helpt

Als je te veel onder stress staat neemt je vermogen tot helder nadenken en het reguleren van spanningen af. Je kunt minder goed omgaan met stressvolle situaties. Je aandacht wordt steeds getriggerd en je gedachten worden naar buiten getrokken, weg van je gevoel, van je essentie.

Bij het ervaren van langdurige stress daalt je IQ met gemiddeld vijftien punten. Dit maakt, dat alleen praten tijdens het ervaren van een burn-out vaak niet effectief genoeg is. Er is simpelweg niet voldoende ruimte in jouw hoofd om te kunnen ordenen en helder te maken wat voor jou nu de beste stappen zijn om weer een blissful gevoel te ervaren. Een gevoel van innerlijke vrede, en helderheid. Want vergeet niet dat je zoveel meer bent dan je gedachten alleen…

Wanneer je een burn-out ervaart, kunnen gevoelens van frustratie, angst, onzekerheid, schuldgevoel en allerlei andere emoties door je heen gaan, of misschien zelfs de overhand nemen. Je hebt misschien het gevoel te falen of zwak te zijn. Maar een burn-out ontstaat niet zomaar en is niets om je voor te schamen. Je bent langdurig je grenzen overgegaan. Je wist niet beter en bent doorgegaan. Wat getuigt van het doorzettingsvermogen dat jij bezit!

Opnieuw naar jezelf leren luisteren

Waar in het verleden weleens aangegeven werd dat een burn-out een lang herstel nodig heeft, geloof ik erin dat dit met de juiste hulp niet nodig hoeft te zijn. Er bestaat geen vaste termijn voor jouw herstel, maar met de juiste hulp en methodes kan je deze termijn zeker versnellen.

Veel patronen, inprentingen en overtuigingen worden al vroeg in de kindertijd gevormd en zelfs nog ver daarvoor. Er zullen ook gebeurtenissen en trauma’s zijn die een diepe indruk hebben achtergelaten in jouw onderbewuste brein. Gebeurtenissen en trauma’s die jou nu nog steeds (vaak onderbewust) erg belemmeren.

Om jouw Bliss, jouw gevoel van innerlijke vrede, te hervinden is het van belang om naar binnen te keren, je bewust te worden van je diepere lagen, ze te leren verkennen en begrijpen. Erachter te komen wat je mag loslaten en wat je aandacht mag geven om jezelf tot in diepe lagen te helen. En dat je opnieuw leert luisteren naar de signalen van je lichaam. Leert luisteren naar wat jouw hoger bewustzijn je probeert te vertellen.

Hoe ga ik je helpen?

Als Stress Interventie Expert zet ik verschillende methoden in. De eerste sessies mag je vooral ondergaan, want we gaan eerst opschonen in je onderbewuste lagen. Door in deze diepe lagen van je bewustzijn op te schonen ontstaat er ruimte om andere keuzes te kunnen maken. Je energie verandert, er ontstaat ruimte in je hoofd, je voelt je vrijer.

Pas wanneer je dit gaat ervaren is het tijd voor de volgende stap: je bewustwording meer naar de oppervlakte brengen. We gaan dan inzichtelijk werken en je denken in verbinding brengen met je voelen. Hiervoor heb ik het Soul Flow Traject ontwikkeld.

Om een volledig traject voor stress-interventie te volgen is het Soul Flow Traject een aanrader. In dit traject is een mooie samenstelling gemaakt van verschillende sessies die ik aanbied. Ik begeleid jou voor langere tijd in jouw proces om naar je gewenste doelen toe te werken.

Neem contact op voor een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Van stress/burn-out naar bewustzijnsverruiming

Het ervaren van te veel stress of je burn-out voelen is een moeilijke reis. Eigenlijk een reis naar jouw ware zelf. Meestal zonder dat je je realiseert wanneer deze reis precies is begonnen.
Je wordt geconfronteerd met alles wat je is gaan belemmeren.
Irrationele gedachtegangen, opgebouwde of overgenomen patronen die niet (meer) bij je passen.
Het is een reis van innerlijke strijd die je in beweging brengt om naar binnen te keren, te helen. Een reis die innerlijke groei teweegbrengt.
De verbinding met je ware zelf herontdekken is een pad van obstakels, overwinningen, energetisch opschonen, en met jezelf in het reine komen.

Het is jouw reis. Jij gaat er doorheen, maar ik ga met je mee. Ik help je om licht te laten schijnen op datgene wat jij als zwaar ervaart. Je zal wijzer worden en sterker. Je zal groeien en heling ervaren op vele lagen.

×